Categories
EU finansiering Horizon 2020 Nyheter

EU Parlamentet antar Horizon 2020 budgeten

Council of Europe
Council of Europe

EU Parlamentet antar Horizon 2020 budgeten

Horizon 2020 is till sist färdig förhandlat och Horizon 2020 budgeten är nu satt till nära 80 Miljarder EUR, eller 70.2 Miljarder i 2011 priser

Tillsammas med andra EU finansiering områden såsom COSME, EUROSTARS och andra kommer EU att tillföra finansiering för Europeiska forskare och företag inom flera olika områden.

Lanseringen av Horizon 2020 är planerad till den December 11, och det kommer att finnas ett flertal olika utlysningar under hela 2014. Så det är hög tid att börja planera för Horizon 2020 projekt, leta efter lämpliga områden, lämpliga partners och utlysningar.

Det är också viktigt att komma ihåg att det finns flera olikheter mellan Horizon 2020 och föregående EU ramprogram, så om ni behöver hjälp med EU projekt kommunikation, eller samhällsaktörer som behövs för att er ansökan skall vara framgångsrik, tveka inte att kontakta oss, så kan vi diskutera hur vi kan hjälpa er och er konsortium.

 

 

 

Share Button

By admin

Ingemar Pongratz är konsult och EU expert med lång erfarenhet av att planera, skriva, administrera, kommunicera och rapportera EU-finansierade projekt.

Ingemar Pongratz tidigare erfarenhet inkluderar flera olika projekt såsom som tex ex Kollaborativa Projekt, Marie Curie projekt och Marie Curie programm. Ingemar Pongratz has framgångsrikt skrivit ansökningar som har resulterat i mer än 500 Million SEK för Pongratz Consulting kunder och andra organizationer.
Ingemar Pongratz har även lång erfarenhet av EU projekt kommunikation och har sammarbetat med stora organizationer som WWF för att kommunicera EU finansierade forskningsresultat till konsumenter. Ingemar Pongratz har även organiserat flera workshops, seminarier, EU Parlaments debatter och deltar aktivit inom olika utbildningsinsatser.
För hans arbete inom kommunikationsområdet så tilldelades Ingemar Pongratz Kommunikation Star priset för bästa EU projekt Kommunikation 2011.
Ingemar Pongratz har också en framgångsrikt backrund inom forskning och har publicerat ett 40 tal vetenskapliga artiklar, författat flera bok-kapitlar och även varit Editor och ansvarig för en bok som belyser riskerna associerade med kemiska kontaminenter i mat.
Ingemar Pongratz har även handledare erfarenhet av ett flertal Post-docs och doktorander.