Horizon 2020 Projekt Administration

Ny Workshop: Horizon 2020 Projekt Administration

Photo by Florian Klauer
Photo by Florian Klauer

 

Ingemar Pongratz från Fenix Scientific AB / Pongratz Consulting skall tillsammans med en Europeiska Experter baserad i Bryssel utarbeta ett nytt workshop som skall fokusera på Horizon 2020 projekt administration: Horizon 2020 Projekt Administration workshop

Denna workshop skall fokusera kring det adminsitrativa och praktiska aspekter kring Horizon 2020 projekt och skall även innehålla praktiska moment om olika utmaningar som Horizon 2020 partners och koordinatorar kan mötas av. Vi kommer även att diskutera hur dessa utmaningar kan mötas på ett tidigt stadium kan mötas för att inte äventyra EU projektet.

För att se till att vi kan erbjuda ett brett nätverk så samarbetar vi med andra EU experter, vilket ger möjligheter till nätverkande och att planera nya projekt i framtiden.

Vi kommer under denna workshop gå igeom Horizon 2020 “Rules of Participation” och visa regler har ändrats mellan Horizon 2020 och FP7.

Vi kommer att diskutera hur EU projektets budget skall byggas upp och styras upp och kan utnyttjas som en strategiskt tillgång under evalueringsprocessen.

Vi kommer att diskutera olika management principer och vi kommer att presentera olika problem scenarier för att ge deltagare en känsla om vilka lösningar finns att tillgå

Vi avser att erbjuda denna workshop som en “In House” workshop. Efter sommaren 2014 kommer vi även att erbjuda denna workshop som en “Open Workshop”.

Om er organization will att vi organiserar ett workshop hos er eller alternativt om ni är intresserade att erbjuda denna workshop som ett sammarbete så tveka inte att kontakta oss för en diskussion antigen via Kontaktformuläret eller via epost addressen:

Ingemar.Pongratz(a)pongratzconsulting.com

 

Share Button