Strategiskt projekt analys

hawk_blue_skiesStrategiskt projekt analys

Om du har en ny projekt idé eller om du har tagit fram en ny produk eller en ny tjänst så är det att rekommendera att genomföra en strategiskt projekt analys av din idé och analysera hur din idé står sig i ett internationellt perspektiv och hur konkurrans situationen ser ut.

För att framgångsrikt lansera en ny produkt är det viktigt att förstå hur konkurransen ser, hur ser marknaden ut och hur skall din organisation skall ställa sig till eventuella konkurrenter om ni väljer att söka sammarbete eller konkurrera?

Detta kan till exempel påverka er IPR startegi, eller om beslutet blir att snabbt ta er till marknaden utan att söka patent. Det kan vara så att det går att söka samarbeten i angränsanden områden och söka marknader inom andra områden för att generera ett kassaflöde och nå er huvud område senare?

Hur som helst så är det viktigt att fatta dessa utifrån ett gediget fakta underlag. Utanfrån ett gediget faktaunderlag kan beslutsprocessen göras utifrån ett realistiskt perspektiv som gör det möjligt att fatta informerade beslut.

Vi på Pongratz Consulting kan hjälpa dig och din organization att ta fram dessa beslutunderlag för att underlätta er beslutprocess. Vi kan söka efter information som visar hur er produkt eller tjänst står sig inom konkurransen och underlätta era beslut.

Så tveka inte att kontakta oss för mer information, använd gärna vår kontaktformulär eller skicka oss en epost så kan vi diskutera hur vi bäst kan hjälpa er.

Ingemar.Pongratz(a)pongratzconsulting.com

Share Button