EU projekt Kommunikation

CASCADE1

EU Projekt kommunikation och uppsökande kontakter är nyckeln till ett framgångsrikt EU projekt.

I området EU projekt kommunikation har Pongratz Consulting har lång dokumenterad erfarenhet om hur du maximerar effekten av EU-finansierade projekt.

Vi har dokumenterad erfarenhet av EU kommunikation, t ex erhöll Ingemar Pongratz Communication Star Prize 2011 för bästa EU projekt Kommunikation (http://cordis.europa.eu/news/rcn/33140_en.html).

Ingemar Pongratz var ansvarig för det strategiska kommunikationsinsatserna för CASCADE NoE som koordinerades av Professor Jan-Åke Gustafsson.

I Horizon 2020 så kommer ännu mer vikt att läggas på Kommunikation och EU finansierade projekt kommer att tvungna att bevisa att deras aktiviteter kommer att ha bestående effekt på den omgivande samhället

Ingemar Pongratz har sammarbetat med WWF och andra organisationer inom flera flera olika projekt i den svåra konsten att kommunicera EU finansierad forskning till konsumenter, myndigheter och beslutsfattare. Vi har tex organiserat ett flertal workshops inom olika omraåden både för att informera och väcka debatt.

Vi har ett brett nätverk i Sverige och ute i Europa som vi kan del av, och vi har gott om kontakter internationellt för att maximera EU projektets räckvidd.

Vi har även etablerat kontakter med Eliademy som kan hjälpa att organisera MOOCs (Massive Online Open Courses) som är utmärkta verktyg för EU projekt kommunikation.

Så tveka inte att kontakta oss för att diskutera hur vi kan maximera effekten av ditt EU projekt, antigen via epost eller via vår online formulär (Öppnas i ett nytt fönster)

Ingemar.Pongratz(a)pongratzconsulting.com

Share Button

Planera EU Projekt Kommunikation

Planera EU Projekt Kommunikation Inom Horizon2020 och andra EU finansierade forskningprojekt finns det krav att projektet skall inkludera olika kommunikationsaktiviteter. Projektet skall inte bara sprida sina forskningrön utan etablera dialog med olika intressenter och även med konsumenter. EU finansierad forskning skall alltså teblera en dialog. Detta innebär nya krav på kommunikations insatserna som Horizon 2020 …

Share Button

Vad erbjuder vi inom kommunikation

Vad erbjuder vi inom kommunikation   Texter, artiklar och andra tjänster Kanske du har en vetenskaplig nyhet som du vill göra en pressrelease omkring eller du vill göra ett reportage om denna nyhet. Pongratz Consulting kan skriva det för dig och ta med dina synpunkter och följa dina riktlinjer. Vi har även kontakter i både …

Share Button