Categories
Nyheter Seminarium

Horizon 2020 seminarium för företagare

Horizon 2020 seminarium för företagare:

Fenix Scientific AB / Pongratz Consulting skall i sammarbete ta fram ett specifikt Horizon 2020 informations seminarium anpassad för företag som är intresserade av att söka finansiering från Europeiska Unionen som till exempel Horizon 2020 eller EUREKA! Eurostars finansierings programmet

Seminariet är speciellt framtaget för företagets behov. Vi kommer till exempel att lägga mycket tid på att ge exempel på hur företag, som vill söka för att ta del av till exempel Horizon 2020 finansiering, kan hitta lämpliga sammarbetspartner ute i Europa, eller hur företag kan utveckla en strategi för att synas, utvecklas och växa genom internationalisering.

Vi kommer även att gå igenom vilka fördelar som finns för företag som deltar i EU finansierade projekt och vi kommer även att diskutera olika utmaningar som kan komma att dyka upp under projekt-fasen.

Vi kommer även under seminariet att gå igenom kommande Horizon 2020 och andra EU finansieringsutlysningar som kommer att öppna under hösten/vintern 2014 och vi kommer att inkludera specifika rådgivningstillfällen för deltagarna där de kommer att kunna få specifik hjälp och råd angående kommande utlysningar.

Vi kommer att starta denna nya seminarie serie strax efter sommaren 2014 och första seminarie tillfället är reserverad för föranmälda deltagare. Vi kommer dock att försöka att öppna seminariet så att även andra deltagare kan ta del av innehållet.

För mer information kontakta Pongratz Consulting, antigen via kontakt formuläret eller via epost:

Ingemar.Pongratz(a)pongratzconsulting.com

Ingemar Pongratz i Berlin
Ingemar Pongratz i Berlin

 

 

Share Button

By admin

Ingemar Pongratz är konsult och EU expert med lång erfarenhet av att planera, skriva, administrera, kommunicera och rapportera EU-finansierade projekt.

Ingemar Pongratz tidigare erfarenhet inkluderar flera olika projekt såsom som tex ex Kollaborativa Projekt, Marie Curie projekt och Marie Curie programm. Ingemar Pongratz has framgångsrikt skrivit ansökningar som har resulterat i mer än 500 Million SEK för Pongratz Consulting kunder och andra organizationer.
Ingemar Pongratz har även lång erfarenhet av EU projekt kommunikation och har sammarbetat med stora organizationer som WWF för att kommunicera EU finansierade forskningsresultat till konsumenter. Ingemar Pongratz har även organiserat flera workshops, seminarier, EU Parlaments debatter och deltar aktivit inom olika utbildningsinsatser.
För hans arbete inom kommunikationsområdet så tilldelades Ingemar Pongratz Kommunikation Star priset för bästa EU projekt Kommunikation 2011.
Ingemar Pongratz har också en framgångsrikt backrund inom forskning och har publicerat ett 40 tal vetenskapliga artiklar, författat flera bok-kapitlar och även varit Editor och ansvarig för en bok som belyser riskerna associerade med kemiska kontaminenter i mat.
Ingemar Pongratz har även handledare erfarenhet av ett flertal Post-docs och doktorander.